Világcsúcs Berlinben

Zajlik a berlini maraton. Élőben közvetíti a Eurosport. 4100 ember rajtolt, amelynek kb 10%-a berlini, 57%-a nemzetközi (nem német) szaladó, 125 különböző országból. Ezt a versenyt tartják a világ legyorsabb maratoni pályájának. 2008-ban 35 évesen itt szaladta minden idők legjobb maratoni idejét az etióp Haile Gebreselassie 2.03.59. Mai versenye nem alakúl úgy ahogy szerette volna, hisz a verseny második felének elején meg kellett állnia, s kb egy percig úgy tűnt, hogy feladja, de összekapta magát és folytatta. A mezőny jelentős előnnyel a kenyai Patrik Makau, akinek részideje gyorsabb Gebreselassie rekordjánál, és gyors léptekkel halad egy újabb világcsúcs felé.
A nőknél is izgalmas a vesreny, hisz a világ top maratonfutói rajthoz álltak. A kenyai szaladók mellett Paula Radcliffet említeném, aki 2.15.25-ös idejével szintén világcsúcstartó, és 37 évesen, kétgyerekes anyaként egyelőre a 3. helyen szalad.
Egyébként az itt benevezett profi futók nagy többségének az elsődlleges célja a londoni olimpiára való kvalifikálás.

Megvan! Új maratoni világcsúcs 2.03.38. Patrik Makau.

Az első 3 befutó kenyai, a negyedik brit, Gebreselassie úgy tűnik végül feladta.

Válasz

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word