Tavaszi start

Még nem ért véget a síszezon, de már javában zajlanak a futó-, MTB-, duatlon versenyek. A múlthéten megtartott Szász Albert emlékverseny akár idénynyitó eseményként is számon tartható az amatőr sportolók versenynaptárában. Április másodikán a Balea-tónál, a Doamnei-nyereből Chinese downhill versenyt tartanak. Ebben a freeride műfajban mindenki együtt indul, sízők, boarderek, egyszerre mindenki, és az első mindent visz. Ez esetben a benevezési díjakből összegyűlt összeget egy sapkába teszik a célban, és aki elkapja, azé az összes pénz. Ugyancsak 2-án a bukaresti Ifjúsági parkban szervezik meg az idény első duatlonját. A duatlon szaladásból és kerékpározásból áll, és ebben az esetben sprint távról beszélünk, azaz 5 km szaladás, 20 km kerékpár és 2,5 km futás vár a versenyzőkre. Harmadikán diszkriminációellens futóvesrenyt szerveznek a főváros központjában. A táv kb. 4 km. Remélem sokan lesznek. Április 9-én szintén a Balea-tónál szervezik meg Buzási Zoltán emlékversenyt. A túrasíversenyt a februári gyenge hóviszonyok miatt halasztották áprilisra, és költöztették hagyományos helyszínéről, a Vigyázóról a Baleara. A résztvevők kb 1500 m-es színtkülönbségre számíthatnak. Ugyanott másnap freeride versenyt is szerveznek. Április 10-én kerül sor a hónap legrangosabb, amatőrök számára is nyitott romániai sportrendezvényre: a kolozsvári maratonra. Itt a versenyzők a klasszikus 42,2 km-es, illetve a félamaratoni távon (21,1 km) állhatnak rajthoz. Akik kipihenték kolozsvári fáradalmaikat, azok 16-án Szovátán a Tavaszi futóversenyen is megméretkezhetnek. Start és érkezés a Medve-tónál, a táv kb. 5 km. Szintén 16-án kerül sor a második kolozsvári Maros Bike XCO Kupára. A mountain bike versenyt jegyik az UCI naptárban, ezért komoly profi mezőnyre számíthatunk. Szintén 16-án rendezik az amatőrök számára is nyitott országos duatlon bajnokságot Snagovon. 22-én kerül sor az országos freeride versenyre a Balea-tónál. Eddigi tapasztalataim szerint ez a lehető leglazább verseny. 30-án Marosvásárhelyen tartják a román XCO kupát, az országos cross country futam másnapján, pontosabban május 1-én pedig a Master Ski&Bike szervezi meg a Tavasz Kétkeréken versenyét a Somostetőn.

A fenti felsorolás nem teljes. Minden bizonnyal sok rendezvény kimaradt az áprilisi felhozatalból, de a jó hír az, hogy az elmúlt évekhez képest egyre több az amatőröknek szóló outdoor sportrendezvény – egy-egy hétvégére több azonos profilú sportesemeny közül is válogathatunk… és ez még csak a kezdet.

Válasz

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word