VII. Szász Albert emlékverseny

Szombaton, március 26-án Marosvásárhelyen, a Somostetőn kerül sor a VII. Szász Albert emlékversenyre. A nagyszerű sportember emléke előtti tisztelgés mellett e verseny célja a tömegsportok, az egészséges életmód, valamit a Fair Play szellemiség népszerűsítése. Fel akarjuk hívni a marosvásárhelyiek (de nem csak) figyelmét az ülő életmód okozta betegségek veszélyeire: tüdő, szív és érrendszeri betegségekre, a túlsúlyos gyerekek helyzetére, a kevés iskolai tornaórára, valamint a természetben töltött szabadidő gyönyöreire, és nem utolsó sorban a Somostető szépségére.

A versenyre női és férfi kategóriákban, hat korosztály szerint, három különböző távra lehet benevezni. I-IV osztályos gyerekek 1000 m (egy kör a somostetői parkban), junior III, II, 2000 m (2 kör), valamint junior I, ifjúsági és veterán nők 3000 (1 kör az állatkert körül, terepfutás erdőben), férfiak 6000 m (2 kör).

A benevezés díjtalan, és különös szeretettel várunk minden sportbarátot, egykori tanítványokat, kollégákat, illetve azokat is, akik úgy érzik, hogy nem tudnák
leszaladni egyik távot sem, hisz lelkes szurkolókra is szükség lesz.
Benevezni a helyszínen, március 26-án reggel 9 órától lehet.

******

Édesapámtól tudom, hogy egy sportoló számára a legjobb edzés a verseny. Mivel az emlékversenyre két héttel a kolozsvári maraton előtt kerül sor, ideális teszt-verseny lehet mindazok számára, akik indulni kívánnak az első Erdélyben szervezett nemzetközi maratonon.

Egy válasz: “VII. Szász Albert emlékverseny”

  1. Laci

    mennyit kerestem ezt a linket…

Válasz

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word